Nieuwsbrief voordeel
Reistips, kortingen en acties per mail ontvangen? Meld je aan

TSA-gecertificeerde sloten

Als je naar Amerika reist, is het verstandig dat je een TSA-slot gebruikt voor je koffer. Maar waarom heb je dit eigenlijk nodig en hoe werkt het?

 

TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Het is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat opgericht is na 9/11. Deze instantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten. Wanneer je naar Amerika vliegt kan het zijn dat je koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat je vervolgens je koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot.


   
Logo waaraan je TSA-gecertificeerde sloten kunt herkennen
 

Om dit soort problemen te voorkomen is er een TSA-slot ontwikkeld. Dit slot is goedgekeurd door de Amerikaanse veiligheidsinstantie die je koffer of tas moet controleren. Deze sloten kunnen door de douane met een loper worden geopend en weer gesloten zonder schade toe te brengen aan je tas, koffer of slot. De sloten herken je aan het bovenstaande TSA-logo (waarbij in dit geval TSA staat voor Travel Sentry Approved). 

TSA-sloten kun je in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA-slot hebben. Bekijk hier alle harde koffers met TSA slot en hier alle zachte koffers met TSA slot.


 

 

Lees ook over:
- Vloeistoffen in je handbagage
- Normen handbagage
- Trombose voorkomen
- Overbagage voorkomen
- Lijst Verboden Goederen Handbagage

- Vliegreisartikelen

 

 

 

 
like ons op facebook en ontvang een kortingscode