Moeite met het kiezen van de juiste klamboe? Bekijk onze klamboe keuzehulp

Klamboes

Klamboes of muskietennetten bieden een optimale bescherming tegen muggen en andere insecten. Wanneer men op vakantie gaat naar zuidelijker gelegen landen geven wij het advies om een klamboe mee te nemen. Een goede klamboe zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen ziektes als Zika, Malaria en Knokkelkoorts.

24 producten
Sort Sorteren op: Aanbevolen Sorteren Sorteren op: Aanbevolen Sorteren op: Naam Sorteren op: Price ascending Sorteren op: Price descending Sorteren op: Volume
Show Show 24 products Show Show 24 products Show 48 products Show 96 products
24 producten
Sort Sorteren op: Aanbevolen Sorteren Sorteren op: Aanbevolen Sorteren op: Naam Sorteren op: Price ascending Sorteren op: Price descending Sorteren op: Volume
Show Show 24 products Show Show 24 products Show 48 products Show 96 products

Ook in eigen land kan een klamboe de oplossing zijn voor een goede nachtrust. Maar welke kies je nou op welk moment? Hiervoor zijn een aantal dingen van belang; zo is het belangrijk om goed te kijken of een muskietennet geïmpregneerd is, tegen welke insecten hij moet beschermen, hoeveel gewicht je mee kan nemen en hoe je deze op moet gaan bevestigen.

Reisklamboes

Doordat onze klamboes eenvoudig mee te nemen zijn, kun je ze eenvoudig gebruiken als reisklamboe. Ga je met je partner op vakantie, denk dan eens goed na over een 2 persoons reisklamboe. Deze zijn ruim genoeg om met z'n tweeën onder te liggen. 

Geïmpregneerde Klamboes

Het merendeel van de klamboes zijn geïmpregneerd met het muggen werende middel Duralin. Hierdoor zullen muggen niet op de klamboe gaan zitten en erdoor heen bijten. Dit impregneren biedt 3 jaar optimale bescherming tegen alle insecten. Alle geïmpregneerde klamboes kunnen 20 keer gewassen worden op 30 graden zonder hun werking te verliezen.

Klamboes voor verschillende insecten

Bij het kiezen van de juiste klamboe is het belangrijk om te kijken naar welk continent je gaat, want een ander continent betekent andere insecten, en dus een andere klamboe. In Noordelijk gelegen gebieden is bijvoorbeeld de knut actief, dit is een zeer klein insect. Dit zal er dus voor zorgen dat je een klamboe met een fijnere mash (grootte van de gaatjes) nodig hebt. Terwijl het in gebieden met de malaria mug zinvoller is om een klamboe te nemen die geïmpregneerd is. Ook kan het verstandig zijn om een anti insecten lakenzak mee te nemen naar bepaalde gebieden.

Klamboe bevestigen

Het bevestigingsmateriaal van de meeste klamboes bestaat uit touw, ophanghaken, spijker en veiligheidsspelden. Als de ruimte waarin je slaapt niet geschikt is voor het ophangen met het standaard ophangsysteem hebben we de TravelSafe klamboe ophangset, dit systeem wordt geleverd met twee powerstrips en één haak.

Merken Klamboes

De merken die wij in ons assortiment hebben zijn Care Plus, Travelsafe en Sea to Summit. Met ons assortiment Care Plus kun je voor iedere reis terecht. De knutten klamboe zorgt voor de bescherming tijdens je vakantie naar noordelijke gebieden terwijl de andere klamboes geschikt zijn voor de zuidelijker gelegen gebieden. Het assortiment Travelsafe kenmerkt zich met een aantal ophangsets, een uitgebreide en een gewone. Daarnaast heeft Travelsafe verschillende klamboes voor 1 of 2 personen. Sea to Summit heeft een lichtgewicht klamboe die 60% lichter is dan de standaard klamboes. De klamboe is in de vorm van een Pyramide waardoor je de klamboe gemakkelijk kan bevestigen en je meer ruimte bij je hoofd hebt.

Klamboe kopen

Kan je niet kiezen welke klamboe voor jou het meest geschikt is? Wellicht kan de Klamboe Keuzehulp je hierbij helpen. Heb je een geschikte klamboe gevonden? Plaats dan snel je bestelling via onze webshop. Als je dat voor 22:00 uur doet, dan kun je morgen al gebruik maken van je aankoop. Bestel je voor een bedrag vanaf €45,-? Dan betaal je geen verzendkosten. Mocht je niet helemaal tevreden zijn met je aankoop, dan kun je deze binnen 30 dagen gratis retourneren.
Toegevoegd aan je winkelwagen