De 30 essentiële kampeerspullen die deze zomer jouw vakantie tot een succes gaan maken:

 1. Tent

Een goede tent is een van de belangrijkste spullen die je nodig hebt bij het kamperen. Het biedt bescherming tegen verschillende weersomstandigheden en zorgt voor een comfortabele slaapplaats. Er zijn verschillende soorten tenten verkrijgbaar, afhankelijk van het type kamperen dat je wilt doen. Zo zijn er bijvoorbeeld backpacking tenten, gezinstenten en koepeltenten. Wil je iets meer comfort, dan kun je ook kiezen voor een vouwwagen. Kies een tent die geschikt is voor het aantal personen dat erin moet slapen en voor de omstandigheden waarin je gaat kamperen. Onze tip, als je gaat backpacken, kijk dan goed hoeveel regen de tent aankan. En wanneer je van plan bent om op rotsachtig terrein te gaan kamperen, raden wij aan om een footprint aan te schaffen.

Bekijk hier alle tenten van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Slaapzak

Een goede slaapzak is essentieel voor een goede nachtrust tijdens het kamperen. Er zijn verschillende soorten slaapzakken verkrijgbaar, van lichtgewicht zomerzakken tot zware winterzakken. Een mummiezak biedt bijvoorbeeld meer isolatie en warmte dan een rechthoekige zak. Ontdek in deze blog welke slaapzak je nodig hebt.

Bekijk hier alle slaapzakken van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Slaapmatje

Een slaapmatje biedt niet alleen extra comfort tijdens het slapen, maar houdt je ook warm doordat het je lichaam van de koude grond isoleert. Er zijn verschillende soorten slaapmatjes verkrijgbaar, van opblaasbare tot schuimrubberen matjes.

Bekijk hier alle slaapmatten van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Kampeerstoelen

Een comfortabele kampeerstoel is een must-have voor kampeerders. Het biedt een comfortabele zitplaats en is perfect om te gebruiken bij het kampvuur of om te ontspannen na een dag wandelen of fietsen. Er zijn verschillende soorten kampeerstoelen verkrijgbaar, van opvouwbare tot ligstoelen. Wij verkopen voornamelijk lichtgewicht kampeerstoelen die ook opgevouwen weinig plek innemen.

Bekijk hier alle kampeerstoelen van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Kampeertafel

Een kampeertafel is een handige toevoeging aan je kampeeruitrusting. Het biedt een oppervlak om te eten, koken of om spelletjes te spelen. Er zijn verschillende soorten kampeertafels verkrijgbaar, van inklapbare tot opvouwbare tafels. Ook de tafels die wij verkopen zijn voornamelijk lichtgewicht.

Bekijk hier alle kampeertafels van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Kookgerei

Kookgerei is essentieel voor het bereiden van maaltijden tijdens het kamperen. Het omvat een kooktoestel, kookpotten en -pannen, servies en bestek. Er zijn verschillende soorten kookgerei verkrijgbaar, van lichtgewicht tot zwaardere sets voor kampeerders die van plan zijn om uitgebreide maaltijden te koken. Kies een set die geschikt is voor het aantal personen en de soort maaltijden die je van plan bent te bereiden.

Bekijk hier al het kookgerei van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Verlichting

Verlichting is van cruciaal belang tijdens het kamperen, vooral als je 's avonds activiteiten wilt doen of je kamp moet verlichten. Een zaklamp of hoofdlamp is een handige optie voor persoonlijke verlichting. Tentverlichting is nodig als je 's avonds in de tent wilt lezen of spelletjes wilt spelen. Er zijn verschillende soorten tentverlichting verkrijgbaar, van LED-lampjes tot hanglampen en kampeer lichtsnoeren. Een lantaarn of kampvuur kan ook voor sfeerverlichting zorgen en helpen om je omgeving te verlichten.

spatie

 1. Packing cubes

Deze kampeerlijst wordt al aardig lang met bovenstaande artikelen en je kleding moet natuurlijk ook nog mee. Gebruik packing- en compressie cubes waar je kleding tot klein formaat in gevouwen kan worden. Op deze manier bespaar je heel veel ruimte en is alles lekker netjes geordend. Ontdek in deze blog welke soort packing cube voor jouw reis nodig is.

Bekijk hier alle cubes van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Dry bags

In dry bag zakken blijft alles droog en kun je makkelijk kleding, elektronica en voedsel bewaren. Ideaal als het toch iets meer regent dan je had verwacht.

Bekijk hier alle dry bags van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Duffeltas

Eentje voor op je rug of makkelijk met wieltjes, er zijn verschillende soorten en maten duffeltassen. Het fijne aan deze tas is zijn flexibiliteit, je kunt deze veel makkelijker in je kofferbak kwijt dan bijvoorbeeld een gewone koffer en neemt minder plek in beslag. Lees hier hoe je een duffeltas schoon houdt zodat deze langer meegaat.

Bekijk hier alle duffeltassen van Reisartikelen.nl

spatie

 1. EHBO-kit

Een EHBO-kit is belangrijk om bij de hand te hebben in geval van kleine verwondingen of noodgevallen. Het omvat verbandmiddelen, pijnstillers, antiseptica en andere items die je nodig hebt om jezelf of anderen te behandelen in geval van nood. Zorg ervoor dat je de EHBO-kit controleert voordat je gaat kamperen en dat je weet hoe je de items moet gebruiken.

Bekijk hier alle EHBO-kits van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Waterfilter

Een waterfilter is essentieel als je gaat kamperen in gebieden waar er geen toegang is tot schoon drinkwater. Het filtert bacteriën en andere onzuiverheden uit het water, waardoor het veilig is om te drinken. Er zijn verschillende soorten waterfilters verkrijgbaar, van kleine draagbare filters tot grotere systemen.

Bekijk hier de waterfilters van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Muggenspray

Muggenspray is belangrijk als je kampeert in gebieden waar er veel muggen zijn. Het beschermt je tegen beten en kan helpen om muggen op afstand te houden.  De meest voorkomende zijn de natuurlijke en DEET-gebaseerde sprays.

Bekijk hier de muggensprays van Reisartikelen.nl

spatie

 1. GPS

Een GPS-systeem is handig als je gaat kamperen in afgelegen gebieden waar er geen toegang is tot mobiele telefoon ontvangst. Het helpt je om de weg te vinden en kan nuttig zijn bij het navigeren tijdens wandelingen of fietstochten. Er zijn verschillende soorten GPS-systemen verkrijgbaar, van draagbare tot in de auto gemonteerde systemen.

spatie

 1. Water- en thermosfles

Op de camping vergeten we vaak voldoende te drinken. Een waterfles is belangrijk om gehydrateerd te blijven tijdens het kamperen. Bekijk hier onze waterflessen. In ons assortiment zijn er ook waterflessen waar je wijn in kunt bewaren.

Bekijk hier alle water- en thermosflessen van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Tenttapijt

Een tenttapijt kan helpen om je tent schoon te houden en te isoleren van de grond. Er zijn veel  lichtgewicht en draagbare opties tot zware en duurzame tapijten. Als je plek over hebt in de auto raden wij je een tenttapijt zeker aan.

spatie

 1. Klamboe

Als je niet tegen de geur van muggen en insectensprays kan dan kun je natuurlijk ook altijd kiezen voor een klamboe. Je hebt normale en geïmpregneerde klamboes. 

Bekijk hier alle klamboes van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Lakenzak

Hiermee houd je je slaapzak schoon, wat de levensuur van je slaapzak verlengt. Bovendien kun je hiermee ‘s nachts je slaapzak tot een paar graden warmer mee maken.

Bekijk hier alle lakenzakken van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Multitool

Een multitool bevat verschillende tools zoals een mes, schaar, tang en schroevendraaier. Erg handig voor het uitvoeren van verschillende taken, zoals het openen van blikjes en flessen, het snijden van touw en het repareren van apparatuur. Ook zeer compact om mee te nemen.

spatie

 1. Zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Kies een zonnebrandcrème met een hoge SPF en breng deze regelmatig aan om je huid te beschermen tegen verbranding

spatie

 1. Opvouwbare emmer

Een opvouwbare emmer kan handig zijn tijdens het kamperen voor het dragen en opslaan van water, het afwassen van servies en het wassen van kleding.

spatie

 1. Brandstof

Zorg ervoor dat je de juiste brandstof bij de hand hebt en dat je deze veilig opslaat en gebruikt. Er zijn verschillende soorten kampeerbrandstoffen verkrijgbaar, waaronder propaan, butaan en benzine. Kies een brandstof die geschikt is voor jouw kooktoestel en de omstandigheden waarin je gaat kamperen.

Bekijk hier de brandstofflessen van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Kampvuuruitrusting

Als je van plan bent om een kampvuur te maken tijdens het kamperen, zorg er dan voor dat je de juiste uitrusting bij de hand hebt. Denk aan een vuurstarter, brandhout, een bijl en een veiligheidsbril.

spatie

 1. Reisdeken

Lekker bij het kampvuur onder een super zachte en fijne deken kruipen. Dat kan met een reisdeken of de superleuke Honcho Poncho.

Bekijk hier alle reisdekens van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Draagbare koeler

In een draagbare koeler kun je voedsel en dranken bewaren en deze koel houden.

spatie

 1. Hangmat

In een hangmat kun je ontspannen en genieten van de natuur. Zorg er altijd voor dat deze veilig en stevig is opgehangen.

Bekijk hier alle hangmatten van Reisartikelen.nl

spatie

 1. Draagbare douche

Er is niets fijner dan in de ochtendzonnestralen douchen in de buitenlucht. Gebruik biologisch afbreekbare shampoo en zorg ervoor dat de natuur geen last van je heeft.

spatie

 1. Draagbaar toilet

Het kan zijn dat er geen toiletten zijn waar je gaat kamperen. Een draagbaar toilet kan dan een uitkomst bieden. Zorg ervoor dat je de juiste benodigdheden, zoals biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel, hebt om het toilet schoon te houden.

spatie

 1. Powerbank

Een powerbank is echt onmisbaar, en niet alleen tijdens het kamperen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van je apparaten en kun je deze altijd gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

spatie

 1. Reparatieset

Als je per ongeluk je tent uitgooit over een scherpe steen kan het gebeuren dat er beschadigingen ontstaan die je direct moet repareren. Een klein reparatiesetje voor je tent, slaapzak en slaapmat kan daarom geen kwaad om bij je te hebben.

Saravan