Wintersport in het vooruitzicht? Dan is Dakine een naam die je zeker zal tegenkomen tijdens je zoektocht naar een skirugzak, snowboardtas of skischoenentas (de boot bag). Maar het merk is nog zoveel meer naast alleen de bekende Heli Pack

Over Dakine

Dakine, een Amerikaans outdoor bedrijf uit Hawaii dat gespecialiseerd is in kleding en uitrustingen voor avontuurlijke sporters. Heeft onmisbare items voor tijdens jouw wintersport. Waarom? Vertellen we je meer over.  

Een leuk weetje: De naam Dakine is afgeleid van het Hawaiiaanse woord "da kine", wat ‘ Het beste’ betekent en dat vat precies samen wat Dakine is en hoe het merk wilt opereren.

Wintersporters

Dakine verhuisde van Hawaï naar de voet van de Mount Hood, waar de beste snowboarders en skiërs in de zomer komen om te trainen. Dakine heeft nu niet alleen enkele van de meest getalenteerde windsurfers in dienst voor hun productontwikkeling, maar ook de allerbeste topsporters in de snowboard- en ski-sport binnen handbereik. 

Een vraag van een van die snowboarders leidde tot de ontwikkeling van de, tot op de dag van vandaag, best verkochte rugzak van Dakine: De Heli Pack. Dakine ging de uitdaging aan en ontwierp een op maat gemaakte rugzak. Zo ontstond een van Dakine’s meest iconische producten ooit. Dit was het moment dat Dakine ook een specialist in ski en snowboard items werd. 

Dakine skirugzak

Dakine rugzakken

Alle rugzakken die Dakine maakt, waar de Heli Pack het bekendste van is, zijn ontworpen met speciale lussen. De lussen worden gebruikt voor het vastzetten en eenvoudig meedragen van ski’s of een snowboard. Hiermee klim je eenvoudig de berg op, of loop je vanuit je accommodatie zo naar de piste. 

Wat maakt een rugzak nu nog beter geschikt voor wintersport? Wat dacht je van verschillende dames- en heren uitvoeringen, waardoor de tas passend is voor iedereen.. De ruimte in de tas voor lawine gereedschap, een gevoerd (fleece)vak voor je skibril. En ga zo nog maar door. 

Natuurlijk zijn de rugzakken niet alleen geschikt voor op de piste. Door de uitvoering zijn deze tassen ook heel goed te gebruiken voor thuis, naar werk of school. 

Dakine skirugzak

Nog meer Dakine artikelen

Als expert laat je het natuurlijk niet alleen bij rugzakken. Dakine ging door met ontwikkelen en kwam met een complete uitrusting voor tijdens jouw wintersportvakantie zoals Bootbags, Google cases, Ski tassen en Snowboard tassen.

 

 Dakine wintersport artikelen

Judith Loef