Hoe kies je de juiste backpack?

Voordat je op reis gaat sta je waarschijnlijk niet eens echt stil bij het type rugzak dat je meeneemt. Toch is het enorm belangrijk dat je een backpack koopt die perfect bij jouw wensen aansluit. Ga je er lange dagtochten mee maken, moet er veel in passen of is hij slechts bedoeld als dagrugzak in een grote stad? Wij helpen je met een backpack kiezen die past bij jouw type reis.

 

Welke types backpacks zijn er?

Om een goede backpack te kiezen is het natuurlijk handig om te weten wat voor tassen er te koop zijn. In feite is elke rugzak prima geschikt voor elk type bestemming. Er zijn geen speciale backpacks voor in koude of juist warme oorden. Dat is ook meteen het enige wat alle backpacks gemeen hebben: op vrijwel alle andere vlakken kunnen backpacks flink van elkaar verschillen. Kijk maar eens mee.

Backpacks met wieltjes

Backpacks met wieltjes hebben het beste van twee werelden. Aan de ene kant kun je de tas op je rug dragen en zijn ze lekker flexibel. Aan de andere kant kun je de backpack net als een trolley achter je aan laten rollen. De backpack met wieltjes is vooral ideaal als je weet dat je verschillende gebieden gaat bezoeken. In de stad zijn de wieltjes hartstikke handig, aangezien je zo niet steeds een gewicht op je rug mee hoeft te tillen. In de natuur of de jungle is het juist makkelijker als je de tas wel op je rug kunt dragen.

 

Dagrugzakken

Wanneer je een stad of nieuwe omgeving gaat verkennen is het handig om een dagrugzak mee te nemen. Dagrugzakken zijn veelal een kleinere variant van de grote backpack. Er zitten voldoende vakjes en ritsjes in om al je spullen goed in op te bergen en de schouderbanden zijn precies op jouw lichaamslengte af te stellen.

 

Laptoprugzakken

Ga jij nergens naartoe zonder je laptop? Dan is het slim om voor een speciale laptoprugzak te kiezen. Een laptoprugzak beschikt over een apart vak voor de laptop, wat in de meeste gevallen voorzien is van extra bescherming. Dit vak is afzonderlijk af te sluiten zodat je bijvoorbeeld niet een flesje water bij je laptop hoeft te bewaren.

 

Outdoor rugzakken

Trek erop uit met een outdoor rugzak en je bent er zeker van dat je alles wat je nodig hebt mee kunt nemen. Outdoor rugzakken zijn de ideale reisgenoot voor avonturiers. Je kunt met gemak een slaapzak, fles water en andere noodzakelijke spullen meenemen, zonder dat de backpack overvol zit.

Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een backpack?
Natuurlijk kies je eerst een backpack op basis van waarvoor je hem wilt gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de omgeving waar je de backpack mee naartoe neemt. Is er een risico op diefstal in het gebied waar je gaat reizen? Dan is het slim om voor een backpack met anti-diefstal features te kiezen. De tassen van Pacsafe zijn hiervoor de ideale optie.

Daarnaast is het een aanrader om te kijken naar het gebruik. Ben je van plan om kilometerslang met je backpack rond te lopen? Kies dan voor een stevige tas met verstelbare schouderbanden en -borstband. Daarnaast is een goede rugpadding ook slim. Dit zorgt voor flink wat versteviging.

Al laatste is het wijs om je goed te bedenken hoeveel spullen je in de backpack mee wilt nemen. Veel mensen kopen een rugzak zonder erbij stil te staan hoeveel liter inhoud ze daadwerkelijk nodig hebben. Hierdoor eindig je dus met een te kleine of juist te grote rugzak.

Een backpack kiezen is zo makkelijk nog niet. Oriënteer je, bekijk ons volledige assortiment backpacks en ga goed voorbereid op reis.
Jenny Vrins