Het avontuur roept en je voelt de onweerstaanbare drang om je backpack te pakken en de wereld te verkennen. Of je nu een doorgewinterde backpacker bent of net begint aan je eerste reis, er zijn een paar onmisbare items die je absoluut niet mag vergeten. Deze vijf essentiële reisgenoten zorgen voor gemoedsrust en gemak tijdens je avonturen. Van bescherming tegen vervelende insecten tot een betrouwbare EHBO-set, deze items maken je backpackervaring zorgeloos en comfortabel.

1. Klamboe: voor bescherming tegen vervelende insecten

Een klamboe is een essentieel item voor elke backpacker die zich in gebieden met een hoge mug- of insectenpopulatie waagt. Of je nu in een tent, hostel of openluchtaccommodatie slaapt, een klamboe is een betrouwbare bescherming tegen ongewenste beten en steken. Door het compacte formaat en lichtgewicht ontwerp past het gemakkelijk in je rugzak en neemt het minimale ruimte in beslag, waardoor het een onmisbaar item is voor tijdens het backpacken.

2. EHBO-set: voorbereid op alle mogelijke avonturen (en onhandigheden)

Daar loop je dan, met je backpack op je rug een wandeltocht maken. Zal je altijd zien, die ene steen die wankelend op je pad ligt, gevolg: een open knie.  Een goed samengestelde EHBO-set is een must-have voor elke reis. Van kleine schaafwonden tot onverwachte allergische reacties, een uitgebreide EHBO-kit kan van onschatbare waarde zijn. Zorg ervoor dat je basisbenodigdheden zoals pleisters, verband, desinfectiemiddelen, pijnstillers en insectenwerende middelen inpakt. Met een EHBO-set binnen handbereik ben je voorbereid op alle mogelijke avonturen én onhandigheden die op je pad kunnen komen.

3. Drysac: zo blijven je belangrijke spullen droog

Of je nu door de regenachtige jungle trekt of op een kajakavontuur gaat, een drysac is jouw beste vriend als het gaat om het beschermen van je waardevolle spullen tegen vocht en water. Door je elektronica, kleding en andere essentiële items in een waterdichte drysac te bewaren, kun je met een gerust hart genieten van je reis, wetende dat je bezittingen veilig en droog zijn, ongeacht de weersomstandigheden.

Osprey Drybag

4. Pocketpillow: compact en comfortabel 

Backpacken en busreizen gaan hand in hand. Het is een eenvoudige en goedkope manier om naar een volgende locatie te komen. Een goede nachtrust is van essentieel belang voor elke reiziger, vooral tijdens vermoeiende avonturen. Kijk ook vooral naar nachtreizen! Een pocketpillow biedt het ultieme gemak voor een goede nachtrust, zonder dat het veel ruimte in beslag neemt in je rugzak. Met zijn compacte formaat en zachte materialen kun je overal waar je ook bent genieten van het comfort van een kussen. 

5. Een goede backpack

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Een goede backpack is een musthave. Hoe je de juiste kiest voor je trip, vertellen we je in deze blog. Naast verschillende formaten, bestaan er ook verschillende ruglengtes. Door de juiste backpack voorkom je onhandig slepen, rugpijn en snijdende schouderbanden. Zeker een onmisbaar item voor tijdens je volgende avontuur

Backpacken

Esmee Mazurel