Hoe behandel je een duffeltas?

 

Hoe behandel je een duffel zodat deze zo lang mogelijk in goede staat, mooi en onbeschadigd blijft? Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om een duffeltas te behandelen, afhankelijk van de staat van de tas en de materialen waaruit deze is gemaakt. Onze tips:

Voorschriften

Lees de voorschriften op de tas voordat je begint met behandelen. In principe kun je elke duffel behandelen met onze onderstaande tips maar lees voor de zekerheid eerst even de voorschriften die in het label in de tas staan om te voorkomen dat je stappen onderneemt die niet goed zijn voor het behoud van de tas.

Hoe te beginnen

Zorg dat de tas helemaal leeg is. Verwijder eerst stof en vuil met een zachte borstel of gebruik een stofzuiger met een klein zacht mondstukje. Kijk of de harde onderkant of foam onderlaag aan de binnenkant los gemaakt kan worden en zuig daar ook eerst het vuil uit de randjes.

 

Schoonmaken

Maak je duffeltas aan de buitenkant altijd eerst schoon met een spons en warm water voordat je met andere reinigingsmiddelen begint. Verwijder een vlek zo snel mogelijk, dit kan het verwijderen van vlekken makkelijker maken omdat ze dan geen kans hebben om in te trekken. Als de vlek niet weggaat met warm water gebruik dan een zacht reinigingsmiddel met 100% natuurlijke ingrediënten in poedervorm zodat de coating van de tas niet aangetast wordt. Test het reinigingsmiddel wel altijd eerst uit op een plek die niet zichtbaar is.

Om de kwaliteit van de stof aan de binnenkant van de duffel te behouden, en de coating van deze stof niet aan te tasten, gebruik je voor de binnenkant van de tas altijd alleen een vochtige doek om deze schoon te maken.

Daarna droog je de tas volledig af. Als de tas, na het drogen met een handdoek, nog nat of vochtig is vul je deze losjes met wat verfommeld papier en hang je hem in de schaduw te drogen.

Houd er rekening mee dat sommige materialen, zoals leer, speciale verzorging vereisen en dat het gebruik van de verkeerde producten of technieken kan leiden tot beschadiging van de tas.

Gebruik nooit een wasmachine

Tenzij anders vermeld op het onderhoudsetiket, mag je een duffeltas nooit in de wasmachine wassen of in een droogtrommel drogen. Gebruik geen heet water, bleekmiddel, afwasmiddel, voorweekoplossingen of vlekverwijderaars. Gebruik altijd een poedervormige milde zeep van 100% natuurlijke ingrediënten. Gebruik nooit oplosmiddelen om je duffeltas schoon te maken, aangezien oplosmiddelen de materialen en onderdelen van je product onherstelbaar kunnen beschadigen.

Onderhoud

De meeste duffeltassen zijn gemaakt van waterbestendig materiaal die met speciale technieken ultra slijtvast worden gemaakt. Vandaar dat het ook streng afgeraden wordt om met zware schoonmaakmiddelen de tas schoon te maken. Als je twijfelt of je tas nog waterdicht is kun je altijd een waterafstotende spray gebruiken om de tas extra te beschermen tegen vocht. Vermijd scherpe of ruwe oppervlakten die krassen op de tas kunnen veroorzaken.

Het opbergen van een duffeltas

Reinig en droog je tas volledig voordat je deze opbergt om schimmel, lekken of vieze geuren te voorkomen. Er is geen remedie voor schimmelschade. Als je een duffel opbergt terwijl deze vochtig is (al is het maar een klein beetje), kan de polyurethaancoating zachter worden, aan zichzelf blijven plakken en mogelijk wegtrekken van de hoofdstof. Langdurige blootstelling aan vocht zorgt ervoor dat coatings kleverig worden. Bewaar je duffel in een koele, niet vochtige omgeving. Klik alle buckels dicht zodat de tas compact opgeborgen kan worden. Stapel geen zware voorwerpen op je uitrusting en stop er, indien mogelijk, tassen met kleding of verfrommeld papier in om de vorm te behouden. Geuren, krassen, vervaging en slijtage worden meestal beschouwd als cosmetische schade en vallen daardoor vaak niet onder de garantie van het merk.

Rits, gesp en buckle onderhoud

Houd je ritsen schoon, droog en vrij van zand en gruis om hun levensduur te verlengen. Klik de buckles in elkaar tijdens het opbergen zodat deze nergens tussen kunnen komen of kapot kunnen gaan.

 

Onze bestsellers

The North Face
Gilman Duffel
Eagle Creek
Cargo Hauler
Thule
Chasm Duffel
Saravan