Je vakantie is geboekt en wat nu? Niets is zo vervelend als op vakantie gaan en erachter komen dat je dingen bent vergeten. Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet en een checklist gemaakt.

1. Begin op tijd met voorbereiden
Misschien moet je, voordat je gaat nog het een en ander aanschaffen. Begin hier op tijd mee en niet pas enkele dagen voor je vertrek. Zo voorkom je stress.

2. Visum/Vaccinaties
Blijf je in Nederland dan is dit niet van toepassing, maar als je wat verder weg gaat, check dan ruim van te voren of je nog een bepaald visum of vaccinatie nodig hebt.

3. Paspoort/ID
Zoek van te voren uit of je een identiteitskaart of paspoort nodig hebt voor een bepaalde bestemming en controleer gelijk even of je paspoort/identiteitskaart nog lang genoeg geldig is. Ook altijd problemen met het vinden van je Paspoort? Maak er een eyecatcher van met een van onze paspoorthoesjes!

4. Zorg voor voldoende vermaak tijdens het reizen
Maak een vakantie Play list in Spotify. Gebruik deze reisspeaker om extra van je muziek te kunnen genieten. Neem een boek/e-reader of tablet mee. Reis je samen met iemand? Dan komen kaartspelletjes ook altijd van pas.

5. Bagage
Ga je vliegen? Dan moet je bagage aan bepaalde afmetingen en gewicht voldoen. Controleer bij de vliegmaatschappij welke dit zijn. Om je bagage te kunnen wegen kun je gebruik maken van een bagageweegschaal. Maak gebruik van bagage organizers om je bagage overzichtelijk te houden en reisflesjes en –potjes zijn ideaal om ruimte te besparen.


Checklist

Belangrijk
- Paspoort/ID
- Reserveringsdocumenten
- Kopieën van belangrijke documenten
- Portemonnee
- Rijbewijs
- Medicijnen


Comfort
- Nekkussen
- Slaapmasker
- Oordopjes
- Reisdeken


Kleding
- Ondergoed
- Sokken
- Zwemkleding
- Pyjama
- Shirts
- Vesten
- Broeken
- Extra paar schoenen
- Poncho


Toiletartikelen
- Toilettas
- Tandenborstel
- Tandpasta
- Shampoo/conditioner
- Deodorant
- Haarborstel
- Scheermesjes
- Zonnebrandcrème/After sun
- Haar elastiekjes
- Anti-insect producten


Anti-diefstal
- Sloten
- Veiligheidstasjes


Overige benodigdheden
- Tablet/laptop/e-reader
- Telefoon
- Oplader
- Camera
- Headphones
- Powerbank
- Reisstekker

Alle voorbereidingen zijn gedaan en het is tijd om te gaan. Nog een laatste tip: GENIET!

Jenny Vrins