Meest gemaakte fouten bij het inpakken van je koffer!

Meest gemaakte fouten bij het inpakken van je koffer!

We kennen het allemaal wel tijdens je vakantie erachter komen dat je spullen bent vergeten of dat je slecht bent ingepakt. Hieronder hebben we daarom de meest voorkomende fouten op een rij gezet zodat jij ze niet meer maakt!

Dingen vergeten.. Lijstjes, lijstjes, lijstjes…

Begin op tijd met het maken van een lijstje. Zet daarop alles wat in je opkomt en wat je denkt nodig te hebben op vakantie. Is je lijstje klaar? Bedenk dan hoelang je weg bent en hoeveel je van alles (bv. kleding) nodig hebt. Maar bedenk bij alles ook of je het wel écht nodig hebt. Check onze paklijsten om zeker te zijn dat je alles hebt!

Te groot.. dan maar inchecken..

Informeer naar de formaten die door de luchtvaartmaatschappij geaccepteerd worden in het ruim en als handbagage. Weeg je koffer ook voor je naar de luchthaven gaat om onaangename verrassingen te vermijden… Om zeker te zijn dat je handbagage koffer mee mag. Neem een kijkje bij: Wat mag ik meenemen aan handbagage per luchtvaartmaatschappij?

Juiste stekker?

Zelfs in Europa gebruiken we niet allemaal dezelfde elektrische stekkers. Je informeert daar dus best op voorhand naar en koopt een adapter indien nodig… Kijk daarom van tevoren even bij: Welke stekker heb ik nodig?

Maak een foto van de inhoud!

Doe waardevolle spullen ook in je handbagage. Alles wat waardevol is moet je in je handbagage stoppen. De kans dat je je koffer kwijtraakt is niet groot, maar mocht het gebeuren, dan moet je in ieder geval zorgen dat je je handbagage geen moment uit het oog verliest. Als je er kapot van zou zijn als je een bepaald voorwerp of kledingstuk zou verliezen, doe het dan in je handbagage, als je het al meeneemt. We wensen je het niet toe, maar als je koffer verloren geraakt, wil de verzekering ongetwijfeld weten wat erin zat. Maak daarom een foto van de inhoud!

Teveel mee willen nemen..

5 truien, 3 shirts, een jurkje, een dunne jas, een dikke jas, 3 paar schoenen... Oh nee het past niet!

Om te bepalen hoeveel kleding je mee wil nemen, tel je het aantal dagen dat je weggaat en deel het door 3. Dat is het aantal sets dat je meeneemt. Hou rekening met de activiteiten, het weer en soort vakantie om de juiste sets te bepalen. Ga je 2 weken op vakantie, neem dan 4 complete sets en een beetje extra mee. Met 8 kledingstukken, maak je 16 verschillende combinaties. Genoeg dus voor 2 weken vakantie. Kijk daarnaast even van te voren hoe het weer op je bestemming is.

Secret tip! Rol je kleding op in rolletjes! Dan past er meer in je koffer!

Lekkende vloeistoffen..

Een van de grootste frustraties is om je koffer te openen en erachter te komen dat je favoriete douchegel gelekt heeft over al je waardevolle spullen. Gebruik daarom echt reisflesjes om zeker te zijn dat het niet lekt. Wanneer je een tas of koffer niet incheckt, dan moet je er rekening mee houden dat je handbagage niet meer dan 100 milliliter aan vloeistoffen, gels en spuitbussen mag bevatten en dat deze bovendien in een doorzichtig zakje met een vaste maat moeten passen. Mocht je nog opzoek zijn naar leuke flesjes? Klik hier: reisflesjes

Gerelateerde artikelen

Lichtgewicht kamperen, deze 12 producten móet je hebben.

Lichtgewicht kamperen, deze 12 producten móet je hebben.

Wij hebben een selectie gemaakt van de beste lichtgewicht kampeerartikelen die je mee móet nemen op vakantie. Daarnaast zijn al deze producten zo o...

Meer lezen
Paklijst zonvakantie

Paklijst zonvakantie

Je gaat op zonvakantie. Wat neem je mee? Check voor je vertrek of je alles hebt.

Meer lezen

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

3 opmerkingen

 • Tip van ex medewerker van lost & found; plak een sticker met je huisnummer en postcode aan de binnenkant van je koffer. Mocht je koffer onverwachts zoek raken scheelt het een hoop gedoe.

  Fem op

 • Bedankt voor de tips!
  Als ik op reis ga stoere ik kleding en rol ze op, en verpakt ze apart in met rits afsluitbaar foedraaltje. Ik kan leven vanuit mijn koffer zonder dat er ongedierte bij kan komen.

  Ans Elsinga op

 • Handig dit artikel

  Pia op

Vendor

Product title

1 x €29,95

Verwijderen

Verzendkosten Nog te berekenen

Subtotaal

Geaccepteerde betaalmethodes