Op vakantie gaan is natuurlijk hartstikke leuk maar nu even niet mogelijk. Omdat wij zelf niet stil kunnen zitten en graag op avontuur gaan, zijn we gaan kijken wat we in onze directe omgeving kunnen doen. Want wereldreizen is leuk, maar in eigen land valt ook een hoop te zien. Je kunt hier heerlijk uitwaaien op de eindeloze Nederlandse stranden, eilandhoppen op de Wadden en tal van toffe steden bezoeken. 

Daarom hieronder een paar andere tips om een leuk dagje uit te hebben!

Werelderfgoed

Wist je dat er negen plekken in Nederland zijn die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan? Daartoe behoren onder andere het Rietveld Schröderhuis in Utrecht, maar bijvoorbeeld ook de molens van Kinderdijk en de Beemster in Noord-Holland. Maar ook een stadswandeling in Amsterdam is ook een leuke optie. De grachtengordel van Amsterdam staat sinds 2010 op de Werelderfgoedlijst.

Blotevoetenpad

Klinkt een beetje gek maar de naam zegt het al. Naar buiten op je blote voeten en door de modder, over stenen, door het gras wandelen. Er zijn verschillende plekken waar je dit in Nederland kunt doen en is voor alle leeftijden leuk. Zo heb je bijvoorbeeld het ‘t Blôde Fuottenpaad (Groningen) Dit is de is een pad waarlangs en waarop van alles te doen is. Wat precies, merk je onderweg vanzelf. Of neem Of neem eens een kijkje bij het Blotevoetenpark in Limburg. Ervaar de hindernisbanen over de vijver, verdwaal in het doolhof en geniet van de modderbaden, waterpartijtjes, liefdeslaantje, de vernieuwde speelcirkel en veel meer… Sla je liever een hindernis over? Niks moet, ervaren mag!

Een middagje fietsen

Ja wij Nederlanders zijn natuurlijk onwijze fietsers. Nederland heeft namelijk meer dan 22 miljoen fietsen. En Nederland heeft 37.000 kilometer fietspad. Genoeg routes dus om een leuke toch te maken. Zo is nu bijvoorbeeld de Bollenroute onwijs leuk.

De bollenvelden trekken onwijs veel bezoekers en zeker in het voorjaar is het super mooi om daar te gaan fietsen. Zo kan je een tocht maken die start in Voorhout, dat midden in de bollenstreek ligt en doorfietsen naar Sassenheim, Lisse, De Zilk, Noordwijkerhout en Noordwijk

Wijntour in eigen land

Het wordt steeds populairder maar er vestigen zich steeds meer wijngaarden in Nederland. Inmiddels zijn er al rond de 200 bedrijven in de Nederlandse wijndruiventeelt! Daarom is het super leuk om eens een bezoekje aan te brengen aan één van deze gaarden. De meeste wijngaarden zijn te vinden in Limburg, mede door de goede bodem en het mildere klimaat. Maar ook in de Achterhoek bevindt zich zo’n twintig wijnboeren die op kleine schaal goede wijn maken. Los van het proeven is het ook nog eens een prachtig landschap waarin je je bevindt.

Nederlandse stranden

De temperatuur is flink weer aan het stijgen en daarom is een dagje strand altijd een top optie om even uit te waaien. Nederland heeft natuurlijk de bekende stranden; Zandvoort, Bloemendaal en Bergen aan Zee maar neem ook eens kijkje bij de stranden in Zeeland. Zeeland heeft een kustlijn van 650 kilometer en is niet voor niets geliefd onder de strandliefhebbers. Zo heeft Westkapelle een prachtig strand dat bekend staat om zijn karakteristieke paalhoofden. Ook het strand van Vrouwenpolder is een leuk strand om naar toe te gaan. Dit strand behoort tot één van de breedste stranden van Nederland en heeft een Zeeuws uitzicht op het deltawerk de Oosterscheldekering

 

Jenny Vrins
Getagd: Hotspots