Stedentrips zijn een geweldige manier om in korte tijd veel te ontdekken. Struin jij door de straten van Europa op zoek naar de geschiedenis van het land, of waan jij jezelf liever op het terras met een proeverij van de lokale brouwer. 

Als je wat langer de tijd hebt, ben je misschien wel onderweg naar de drukte van Amerika of de neonverlichte straten van Azië. Wat het ook is, een stedentrip biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur.

Citytrips zijn vaak de reizen die je met alleen handbagage doet. Waar het voor de éen het inpakken van alleen handbagage een uitdaging kan zijn, is dit voor de ander een fluitje van een cent.

Wij hebben items voor je verzameld zodat je, met precies genoeg spullen gepakt en niet te vergeten, met een goed gevoel de deur uit gaat. Want zeg nou zelf. Comfortabel en gemakkelijk reizen heeft toch echt de voorkeur van iedereen. 

1. Handbagagekoffer: Meer dan genoeg ruimte. 

Wellicht een open deur, maar een handbagage koffer is je trouwe reisgenoot voor stedentrips. Als je denkt dat er maar één soort handbagage koffer is, dan heb je het mis.

Net zoals ruimbagage koffers, worden handbagage koffers gemaakt van verschillende materialen. Kies jij voor een lichtgewicht koffer (dikke tip: zo kan je extra spullen inpakken!), een harde of zachte koffer? Of wat dacht je van de Cargo Hauler Wheeled Duffel van Eagle Creek? 

De kans bestaat natuurlijk dat je koffer alsnog in het ruim moet. Daarom is het altijd goed om een slot om je koffer te doen, of een koffer uit te zoeken die een ingebouwd (TSA)-slot heeft. 

Onze tip: Creëer meer ruimte in je koffer door je kleding op te rollen. Zo kan je meer items meenemen en komen er ook nog eens minder kreukels in. 

Koffergigant - kledingrollen

2. Reisflesjes: Voor je favorieten. 

Reisflesjes zijn onmisbaar als je op citytrip gaat. Naast dat je in je handbagage slechts 100 milliliter aan vloeistoffen mee mag nemen. Scheelt het je gesleep met grote flessen. Reisflesjes zijn er voor gemaakt om shampoo, conditioner en andere toiletartikelen te vervoeren naar jouw reisbestemming.

Onze tip: Kies voor reisflesjes met zuignap. Zo druk je deze eenvoudig tegen de douchewand aan als je op je bestemming bent aangekomen. 

3. Bagageweegschaal: Voorkom bijbetalen. 

Weeg je koffer van tevoren met een kofferweegschaal. Boetes voor een te zware koffer op de luchthaven zijn de nachtmerrie van elke reiziger. En ja, deze worden ook gegeven op handbagage. Waar je bij een te zwaar gewicht van je ruimbagage koffer je spullen nog kan overhevelen in je handbagage, is dat natuurlijk onmogelijk als je alleen met een kleine koffer reist. 

4. Rugzak: Als handtas. 

Eenmaal op je bestemming aangekomen ga je natuurlijk direct op pad. Wij adviseren altijd om een rugzak mee te nemen. Met een rugzak voorkom je dat je schouderbanden gaat snijden of dat je te weinig ruimte hebt om je drinkfles, wat snacks, je portemonnee en eventueel een extra kledingstuk mee te nemen. Kies er een met voldoende vakken en verstelbare riemen voor optimaal comfort. Wil je je kostbare items liever niet op je rug dragen? Kijk dan eens naar een heuptas

Onze tip: De Ultralight Day pack van Osprey. Deze rugzak vouw je zo klein op dat deze geen ruimte inneemt in je koffer en is met 20 liter een fijn formaat voor onderweg. 

Osprey Ultralight daypack

6. Waterfles: Voorkom dorst. 

Het is overbodig om te vertellen dat het handig is om altijd water bij je te hebben. In het buitenland is zeker niet al het kraanwater drinkbaar.  Plastic flesjes kosten je onnodig geld (helemaal op toeristische plekken) en zijn ook nog eens slecht voor het milieu. Houd je water nog langer koud met een thermosfles  of gebruik deze voor je koffie to go. Deze flessen zijn er in verschillende formaten, kleuren en merken. 

Stanley Thermosfles

In dit artikel hebben we de, wat ons betreft, onmisbare items op een rijtje gezet. Naast deze items is er natuurlijk nog veel meer dat je mee moet nemen op je stedentrip. Bekijk deze paklijst die we speciaal gemaakt hebben voor iedereen die op citytrip gaat. 

Esmee Mazurel