Snelle verzending
Gratis verzending vanaf € 49.95
Gratis retourneren

TSA gecertificeerde sloten

Als je naar Amerika reist, is het verstandig dat je een TSA-slot gebruikt voor je koffer. Maar waarom heb je dit eigenlijk nodig en hoe werkt het? 

TSA is een afkorting van Transport Security Administration. Het is een veiligheidsinstantie van het Amerikaanse ministerie van Homeland Security dat opgericht is na 9/11. Deze instantie oefent gezag uit over de veiligheid van reizigers in de Verenigde Staten. Wanneer je naar Amerika vliegt kan het zijn dat je koffer ter controle door medewerkers van TSA wordt geopend. Het is ook bekend dat, wanneer een medewerker van de TSA een koffer of tas niet kan openen, het slot wordt geforceerd en dat je vervolgens je koffer of tas terugvindt op de loopband met een kapot slot.

Waar staat TSA voor?

Om dit soort problemen te voorkomen is er een TSA slot ontwikkeld. Dit is een slot die door een medewerker van TSA geopend kan worden middels een sleutel (dit is vaak de rede dat er een sleutelgat zit op een TSA combinatieslot) zodat er geen slot geforceerd hoeft te worden. Vaak ontstaat er verwarring waar TSA nu voor staat. TSA staat namelijk voor Travel Sentry Approved aangezien het bedrijf Travel Sentry de sloten heeft ontwikkeld voor de Transport Security Administration (ook afgekort TSA). Verwarrend? Een beetje, maar het belangrijkste is dat wanneer je naar de Verenigde Staten afreist je bagage voorzien moet zijn van een TSA slot! De sloten herken je aan het bovenstaande TSA-logo (waarbij in dit geval TSA staat voor Travel Sentry Approved). 

Welke varianten bestaan er?

TSA-sloten kun je in alle soorten en maten krijgen: cijfersloten, hangsloten, kabelsloten, key card sloten en in de bagageriem verwerkte sloten. Ook zijn er veel koffers verkrijgbaar die een ingebouwd TSA-slot hebben.

Bekijk onze: 

 
Handbagage koffers met TSA slot Ruimbagage koffers met TSA sloten

 

Ons advies

TSA sloten komen voor in verschillende mate van kwaliteit. Wanneer je een TSA slot wilt gebruiken op je koffer raden wij altijd aan om een koffer te kopen met een geïntegreerd TSA slot omdat dit de kans op defecten aanzienlijk verkleint. Wanneer je gaat backpacken en je tas dus behoorlijk wat te voorduren hebt, kies dan kwalitatief goede sloten van gerenommeerde merken als Eagle Creek of Pacsafe, deze kunnen wat meer hebben. Ga je reizen met een backpack, duffel of een ander type bagage die niet voorzien zijn van TSA sloten zal je een los TSA slot moeten kopen. Bij deze losse sloten heb je de keuze uit verschillende typen, namelijk:

  • TSA slot die je moet vergrendelen met een sleutel die je vervolgens aan bijvoorbeeld je sleutelbos kan hangen.
  • TSA-slot die vergrendeld moet worden met een 3- of 4 cijferige combinatie.
  • TSA-slot die je kan ontgrendelen met een keycard. Met name handig wanneer je op reis gaat zonder sleutels maar wel een portemonnee waar de kaart inpast.

Losse TSA sloten die wij verkopen

4 Travel
TSA kofferslot

4 Travel
TSA kofferslot met sleutels

jenny VRINS