Het gemak van een underseater in het vliegtuig

Reizen kan stressvol zijn, vooral als je je zorgen maakt over de bagage. Gelukkig biedt een underseater een oplossing voor die zorgen. Deze handbagage tas (underseater), speciaal ontworpen om onder de vliegtuigstoel voor je te passen, maakt je reiservaring comfortabeler en efficiënter.

Bekijk onze underseaters

Wat is een underseater?

Een underseater is een compacte handbagage reistas of -koffer, die voldoet aan de afmetingen van de meeste luchtvaartmaatschappijen, die onder de stoel voor je past. Dit noemen ze ook wel een extra stuk handbagage. Daarnaast mag je een handbagage een koffer, die bovenin het compartiment geplaatst moet worden, meenemen. Je mag bij de meeste maatschappijen dus twee stuks handbagage meenemen. 

Een extra stuk handbagage, zoals een underseater, mag je altijd gratis meenemen. Voor een normale handbagage koffer moet tegenwoordig bij vele maatschappijen bijbetaald worden.

Omdat de afmetingen van een underseater exact gelijk zijn aan de toegestane afmetingen van de luchtvaartmaatschappij, haal je hier het maximale aan opbergruimte uit. Je kunt dus deze tas of koffer voor onder je vliegtuigstoel zo vol mogelijk stoppen met spullen zonder dat daar consequenties aan zitten.

Voordelen van een underseater

Met een underseater heb je direct toegang tot je persoonlijke bezittingen. Of het nu gaat om je paspoort, snacks, een boek of elektronica, je hoeft niet op te staan of te wachten tot de stoelriemen los zijn om bij je spullen te komen.

Door gebruik te maken van de ruimte onder de stoel, bespaar je kostbare ruimte in de compartimenten boven je. Bij vele maatschappijen moet er momenteel bijbetaald worden als je een handbagage koffer incheckt. Een handbagage tas (underseater) mag daarentegen altijd gratis mee. Het is dus verstandig om een tas of koffer voor onder je stoel mee te nemen als handbagage, dit scheelt een hoop kosten. Je kunt er dan ook voor kiezen om alleen een underseater mee te nemen als handbagage, om op deze manier helemaal kosteloos handbagage mee te kunnen nemen.

Underseaters zijn ook kleiner en eenvoudiger te organiseren dan grotere handbagage koffers. Dit maakt de veiligheidscontrole sneller en minder stressvol. Veel underseaters zijn dan ook ontworpen met extra functies zoals wieltjes en telescopische handvatten, waardoor ze gemakkelijk door de luchthaven te manoeuvreren zijn. Bovendien bieden ze vaak meerdere compartimenten om je spullen georganiseerd te houden.

Voor korte zakenreizen of weekenduitstapjes kan een underseater vaak voldoende ruimte bieden voor alles wat je nodig hebt, waardoor je de noodzaak van inchecken van bagage en de bijbehorende kosten en wachttijden vermijdt.

Tips voor het kiezen van de perfecte underseater

Zorg ervoor dat de underseater voldoet aan de afmetingen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Lees onze blog over de afmetingen van je handbagage en bij welke maatschappij je wel of niet moet bijbetalen voor een groot stuk handbagage. Of zie hier de onderstaande lijst met de afmetingen van een extra stuk handbagage bij de meest gebruikte vliegtuigmaatschappijen:

KLM, Vueling, Lufthansa & Transavia
40x30x20 cm
Onze underseaters met deze afmeting

EasyJet, Delta Airlines, Corendon, American Airlines of Emirates
45x36x20 cm
Onze underseaters met deze afmeting

RyanAir
40x25x20 cm
Onze underseaters met deze afmeting


Kies daarnaast voor een tas van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage met meerdere vakken en compartimenten om je spullen georganiseerd te houden. En let op extra functies zoals gewatteerde handvatten en wieltjes voor extra comfort tijdens het reizen.

Een underseater bij Reisartikelen.nl kopen

Omdat wij begrijpen dat niet iedereen wil bijbetalen voor zijn of haar handbagage bieden wij underseaters aan van wat er uiterst mogelijk is aan afmetingen bij diverse maatschappijen. Weet je niet aan welke afmetingen jouw underseater mag voldoen? Doe dan onze keuzehulp:

 

Tassen en koffers voor onder je vliegtuigstoel worden steeds populairder, wij bieden daarom ook verschillende koffers en tassen aan in deze categorie. Wij hebben underseaters van American Tourister en CabinMax. Beide zeer goed kwalitatieve merken die absoluut weten waar een underseater aan moet voldoen om jouw reis zo prettig mogelijk te maken.

Saravan