15% kassakorting op alle koffers en tassen
0
Dag
00
Uur
00
Minuut
00
Seconde
Eindigt 2 juni 2024 om 23:59
Gratis verzenden vanaf € 49.95
Gratis retourneren
De expert in reisartikelen

Wat is RFID?

Radio-Frequency Identification

 Je hebt er vast wel eens van gehoord of er iets over gelezen: RFID of ook wel Radio-Frequency Identification. Steeds vaker zie je dat producten zoals, tassen, portemonnees of koffers voorzien zijn van een RFID-werend materiaal. Maar wat is RFID nou eigenlijk? En wat is het doel van RFID? Deze vragen gaan wij proberen te beantwoorden zodat jij bij je volgende aankoop goed geïnformeerd bent over RFID.

Tijden veranderen. Het afgelopen decennia is de inhoud van je portemonnee drastisch veranderd. Traditionele betaalmiddelen zoals munten en bankbiljetten worden vervangen door high-end betaalpassen. Deze betaalpassen zijn (net zoals je paspoort) voorzien van een RFID of een NFC chip zodat draadloze betaling/ communicatie mogelijk is.  Radio-Frequency Identification, ook in de volksmond wel RFID genoemd, is een technologie waarmee je vanaf een afstand informatie kan lezen van zogenaamde RFID-tags. Deze RFID-tags zitten bijvoorbeeld in bankpassen, OV-chipkaarten, autosleutels, creditcards, identiteitsbewijzen en paspoorten. De technologie die wordt gebruikt voor het uitwisselen of aflezen van de informatie wordt NFC genoemd (Near Field Communication).

RFID of ook wel Radio-Frequency Identification

 

Gevaren

Het gevaar dat deze RFID-tags met zich mee brengen is, dat digitale zakkenrollers je betaalgegevens of andere belangrijke gegevens kunnen kopiëren zonder dat jij er überhaupt erg in hebt. Dit heet skimmen en kost de digitale zakkenroller ook niet veel tijd. Soms kan een bankpas binnen twee seconden al geskimd zijn. Daarnaast is er voor skimmen ook geen fysiek contact nodig. Neem bijvoorbeeld het contactloos betalen in winkel. Dit kan wel drie keer achter elkaar gedaan worden met een maximaal bedrag van 25 euro per keer. Op deze manier kunnen digitale zakkenrollers jou onteigenen van een hoop geld of jouw persoonlijke gegevens.

 

Oplossingen

Gelukkig zijn er tegenwoordig veel producten voorzien van een RFID-werend materiaal. Dit materiaal blokkeert radiogolven waardoor draadloos contact maken onmogelijk gemaakt wordt. Digitale zakkenrollers zijn dan ook kansloos als zij een poging willen doen om jouw digitale gegevens te skimmen. Op onze webshop bieden wij een uitgebreid assortiment aan RFID-blokkerende artikelen. Aan de hand van je persoonlijke voorkeuren kan jij een item kiezen waarmee jij jouw bankpasjes en RFID-tag dragende artikelen mee wilt beschermen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een RFID-blokkerende reisportemonnee, een schoudertas, een nektasje, of een heuptas (om al jouw belangrijke pasjes veilig in te bewaren). Ideaal voor tijdens een city trip of een vakantie naar het buitenland. Ook zijn er verschillende koffers en rugtassen voorzien van aparte vakjes met RFID bescherming.

Ben je opzoek naar een merk wat erg veel biedt op het gebied van anti-diefstal features, kijk dan eens naar het merk Pacsafe. Dit merk ontwikkelt zijn producten om het reizen zo veilig en leuk mogelijk te maken. Zo zijn veel van producten voorzien van de nieuwste technologieën op het gebied van anti-diefstal en RFID-bescherming. Veilig reizen is dus eenvoudiger met de artikelen van Pacsafe.

Jenny Vrins
Getagd: Handige weetjes