Welk type nekkussen is handig voor op reis?

We kennen het allemaal. Je zit in het vliegtuig en het lukt maar niet om in slaap te komen. Je bent al meerdere keren gaan verzitten, je hebt je trui onder je hoofd gelegd of je bent tegen je medereiziger aan gaan liggen. Geen enkele optie zat lekker of kon je in slaap vallen. Uiteindelijk heb je geen oog dichtgedaan en heb je kramp in je nek van het scheef zitten. Typisch een vakantiebeginnersfout vinden wij bij Reisartikelen.nl. Als je namelijk voor jouw reis een aangenaam nekkussen meeneemt zijn deze problemen echt verleden tijd!

Welke merken hebben wij

Welk type nekkussen moet je dan kopen? Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten nekkussens beschikbaar. Wij van Reisartikelen.nl verkopen voornamelijk nekkussens van Cabeau, Pocket Pillow en Eagle Creek. Er zijn op andere webshops natuurlijk ook andere merken beschikbaar maar wij hebben alleen een selectie gemaakt van de beste merken.

Welke vullingen zijn er?

Nekkussens zijn beschikbaar met microbolletjes vulling, met traagschuim, met een neksteun of zijn opblaasbaar. Wij hebben de voorkeur voor traagschuim nekkussens aangezien deze heel stevig van vorm blijven maar ook erg zacht zijn en daardoor de beste ondersteuning voor het hoofd bieden. Een nekkussen met microbolletjes is erg zacht en ook extreem lichtgewicht maar blijft wel een stuk slechter in vorm. Cabeau heeft hier wel met de Evo iets op bedacht waardoor deze vorm wel blijft staan. Een opblaasbaar kussen kan handig zijn voor een bepaald type reis en is ook heel handig op te bergen maar geeft ook vaak niet voldoende ondersteuning aan het hoofd.

Last van allergie

Voor mensen met een huisstofmijtallergie maakt het niet veel uit voor welke vulling je kiest, traagschuim en microbolletjes zijn beide materialen waar de huisstofmijt zich niet graag in nestelt. Een nekkussen dat je moet opblazen is natuurlijk sowieso allergievrij.

Opfrissen en wassen

Vaak kunnen de hoezen van de traagschuim nekkussens gewassen worden waardoor je geen zorgen hoeft te maken dat de kussens niet opgefrist kunnen worden na een warme vlucht. De nekkussens van Cabeau en PocketPillow hebben zelfs een zelfdrogende stof of zijn van een materiaal dat zweet kan afvoeren. Microbolletjes nekkussens kunnen meestal in zijn geheel gewassen worden. Let wel heel goed op dat de rits goed dicht is en er geen gaatjes of scheuren in de hoes zitten.

Onze bestsellers

Cabeau - Evolution s3

Dit is echt het beste reiskussen op dit moment. Het ontwerp heeft al meerdere awards gewonnen en de productreviews van gebruikers zijn ook allemaal zeer goed. Het is wel een iets hoger geprijsd nekkussen maar daar krijg je ook wel echt iets voor terug. Perfect voor een lange vlucht of als je ’s nachts in de auto wilt kunnen slapen (als bijrijder natuurlijk).

Cabeau - Cool evolution

Dit nekkussen heeft een ander type traagschuim waardoor deze zich erg goed aanpast aan je houding. Het gaas aan de zijkant zorgt voor een extra ademend vermogen, heel fijn voor de reizigers die het altijd te warm hebben tijdens een vlucht. Perfect voor warme bestemmingen of bus en/of treinreizen in het buitenland waar geen airco aanwezig is.

Pocketpillow - Easynap travel basic

Dit is een erg fijn nekkussen voor een hele goed prijs. Ook dit kussen is gevuld met traagschuim en door de strap kun je deze goed strak aantrekken zodat hij een goede ondersteuning aan je hoofd biedt. Kan opgevouwen worden tot een klein formaat dus erg handig voor een korte vlucht of trip waarin je bijvoorbeeld alleen handbagage meeneemt.

Saravan