Compressiekousen

Compressiekousen zijn comfortabele lange sokken met bijzondere eigenschappen. Ze helpen trombose te voorkomen, ze verminderen pijn en zwellingen en ze voelen bij warm en koud weer comfortabel aan. Deze kousen zijn onmisbaar tijdens lange reizen en sportieve activiteiten. Ook zijn ze behulpzaam voor mensen die snel last krijgen van trombose of spataderen. Bij Reisartikelen.nl vind je diverse compressiekousen.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Kenmerken van compressiekousen

Compressiekousen hebben meerdere eigenschappen die gewone sokken niet hebben. Deze speciale sokken stimuleren de bloedsomloop, ook als je lang stil moet zitten. Dit maakt de kousen ook erg geschikt voor mensen die graag sportief bezig zijn en alles eruit willen halen. De kousen voelen comfortabel aan door de zachte stof. Daarnaast verminderen ze zwellingen en pijn die kunnen ontstaan tijdens of na een inspanning. De meeste compressiekousen zijn net zo dun als de sokken die je normaal zou dragen.  Je past daardoor nog steeds in alle schoenen die je hebt. De kousen kun je in diverse weersomstandigheden dragen. In de warmte zorgen de kousen ervoor dat je voeten koel blijven, terwijl ze je voeten warm houden in de kou. Je kunt ze daardoor zowel in warme als in koude gebieden gebruiken. Bij de compressiekousen heb je onder andere keuze uit de kousen van Zensah en de Miracle Socks. De kousen zijn verkrijgbaar in effen kleuren of in een effen kleur met een subtiel patroon. De kousen zijn langer dan gewone sokken, waardoor ze ongeveer tot de kuiten komen. Zo heb je nog meer profijt van de voordelen. De compressiekousen zijn verkrijgbaar in meerdere maten waardoor iedereen een geschikte maat kan vinden.

Wanneer gebruik je compressiekousen?

Je kunt compressiekousen gebruiken voor verschillende momenten. Zo zijn ze erg fijn om te gebruiken als je lang stil moet zitten, bijvoorbeeld bij een lange vliegreis of een reis met de auto. De kousen verlagen de kans op trombose doordat ze de bloedsomloop bevorderen. Tevens helpen ze om spataderen te voorkomen. Als je daar last van hebt zijn de kousen wellicht het proberen waard.

De compressiekousen zijn ook erg geschikt voor sportieve mensen. Ga je bijvoorbeeld lange wandelingen maken, backpacken of hardlopen tijdens je reis? Dan komen de kousen goed van pas. Ze zorgen er namelijk voor dat zuurstof in het bloed beter wordt vervoerd zodat je het sporten langer vol kunt houden. Tevens verminderen ze eventuele zwellingen en pijn die je kan krijgen na een flinke inspanning.

De compressiekousen bestellen

Komen de compressiekousen goed van pas voor je reis? Je kunt ze gemakkelijk bestellen in onze webshop. Bestellingen die vandaag voor 23:30 uur worden geplaatst, worden morgen al bezorgd. Je betaalt geen verzendkosten voor bestellingen vanaf €45,-. Twijfel je over de kousen? Je mag ze gratis retourneren binnen 30 dagen.

Nog meer reiscomfort

Ben je op zoek naar nog meer artikelen om het reiscomfort te verhogen? Naast de compressiekousen vind je in ons aanbod ook nekkussens, hangmatten en oordoppen. Deze artikelen dragen bij aan een goede nachtrust en aan ontspanning. Dit komt vooral van pas als je een lange reis maakt en je onderweg wil slapen.

Toegevoegd aan je winkelwagen