Backpacks

Ga je een backpack reis maken? Dan is een goede backpack van essentieel belang. Je zult veel tijd doorbrengen met de rugzak op je rug, dus het is belangrijk dat hij zo comfortabel mogelijk zit.

144 producten
Sort Sorteren op: Aanbevolen Sorteren Sorteren op: Aanbevolen Sorteren op: Naam Sorteren op: Price ascending Sorteren op: Price descending Sorteren op: Volume
Show Show 24 products Show Show 24 products Show 48 products Show 96 products
144 producten
Sort Sorteren op: Aanbevolen Sorteren Sorteren op: Aanbevolen Sorteren op: Naam Sorteren op: Price ascending Sorteren op: Price descending Sorteren op: Volume
Show Show 24 products Show Show 24 products Show 48 products Show 96 products

Backpacks

Wanneer je een reis gaat maken waarbij de bagage constant met je meereist (denk aan een rondreis in Azië), dan is een backpack de ideale bagage. Ga je dus op een avontuurlijke reis, dan is een backpack wat voor jou. Een backpack is een grote tas die op de rug gedragen wordt. Een backpack is de ideale reisgenoot wanneer bagage meegenomen moet worden naar gebieden waar een koffer met wielen niet praktisch is (zoals onverharde wegen).

Advies over waar je op moet letten bij de aanschaf van een backpack

Wanneer je een backpack uitzoekt, let dan op de volgende eigenschappen:

  • Stabiliteit is belangrijk wanneer je meerdere dagen op pad bent. Hoe dichter tegen de rug, hoe stabieler de tas wordt. Wel zal je minder ventilatie krijgen. Vaak hebben de duurdere backpacks beide goed geregeld; veel stabiliteit en goede ventilatie.
  • Hij moet tegen een stootje kunnen (wordt vaak op de grond gezet en onderin de bus gegooid).
  • De tas moet licht zijn. Wanneer je alle bagage op je rug draagt, telt elke gram.
  • Je moet makkelijk bij je spullen kunnen (frontloader).
  • Er moet een regenhoes bij zitten zodat je spullen droog blijven bij hevige regenval.
  • Voor de vrouw zijn er speciale modellen waar de schouderbanden weglopen om zo meer comfort te creëren rond de borst
  • Zorg ervoor dat je een flight container (rugzakhoes) in bezit hebt. Deze heb je nodig bij het inchecken op het vliegveld. Zo zorg je ervoor dat je backpack zonder schade uit het vliegtuig komt. 

Backpack maten

Door zijn grootte is het belangrijk dat de backpack een goede pasvorm heeft. Bij een goede pasvorm wordt het gewicht van de tas gedragen op de heupen (heupbot) van de reiziger wat de druk op de spieren verlicht. Meestal voeren merken twee maten per model; het aantal liters (50 of 65) en de ruglengte (S/M/L). Wanneer je een week op reis gaat, raden wij aan om voor de 40 liter variant te gaan. En als je voor een langere periode een rondreis gaat maken, moet je denken aan meer inhoud (+/- 60 liter) en stabiliteit.

Bepaal de juiste maat van je backpack

  1. Maak de selectie tussen man en vrouw.
  2. Bepaal het juiste volume van de backpack. Ga je niet langer dan een week op reis, kies dan de 40 liter variant. Ga je langer dan een week en heb je dus meer bagage nodig, kies dan een grotere variant van 50-60 liter.
  3. Bepaal je ruglengte. Dit is de lengte tussen het heupbot en de dikke wervelkolom in je nek.

S: kleiner dan 40 cm

M: tussen de 40 en 45 cm

L: tussen de 46 en 50 cm

XL: groter dan 50 cm

Merken backpacks

Reisartikelen.nl biedt de beste merken aan op backpack gebied. Osprey is het premium merk welke staat voor technologische innovatie en richt zich puur op tassen. Zowel op comfort als functionaliteit scoort dit merk altijd zeer goed. The North Face heeft met haar Terra serie een klassieker in het assortiment die voor een gunstige prijs een prima backpack aanbiedt. Het Duitse merk Deuter maakt oersterke backpacks die van alle gemakken zijn voorzien. De backpacks die met een bloemetje zijn aangegeven zijn speciaal voor de vrouwelijke anatomie gemaakt. Al deze backpack merken worden gratis bij jou thuis bezorgd.

Toegevoegd aan je winkelwagen