Ga je op reis naar een verre bestemming? Dan is de kans groot dat je jezelf moet beschermen tegen muggen en andere insecten. Een klamboe is dan onmisbaar als je wilt genieten van een goede nachtrust. De grote vraag is natuurlijk welke klamboe je meeneemt naar welke bestemming. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste klamboe.

Welke types klamboe zijn er?
Er zijn diverse klamboes op de markt welke stuk voor stuk geschikt zijn voor de diverse situaties. Dikwijls betreft het een reis naar een tropisch oord. Denk bijvoorbeeld aan Azië, Afrika en Zuid-Amerika waar ronduit gevaarlijke insecten voorkomen. Een klamboe beschermt je tegen steken van bijvoorbeeld de Malaria- en Denguemug waardoor je met een gerust hart kunt gaan slapen. Kies een van deze klamboes en je gaat volledig voorbereid op reis:

Geïmpregneerde klamboe
Een geïmpregneerde klamboe zoals deze Care Plus Klamboe, beschermt je optimaal tegen beestjes. Geïmpregneerd betekent dat de klamboe voorzien is van een extra laag contactinsectide. Dit kun je vergelijken met jezelf insmeren met DEET. Dat is nu dus niet nodig aangezien de klamboe hier al van voorzien is. Een betere bescherming krijg je niet. Voor deze klamboe kies je als je afreist naar een gebied met een hoog malariarisico. Omdat de klamboe geïmpregneerd is, zullen muggen niet eens op het net landen en er dus ook niet doorheen steken.

Niet-geïmpregneerde klamboe
Uiteraard bestaan er ook niet-geïmpregneerde klamboes. Deze zijn net wat goedkoper in de aanschaf en geven meer dan genoeg bescherming voor gebieden waarin geen malariarisico geldt. Een niet-geïmpregneerde klamboe is ook prima thuis te gebruiken. Hang hem in de zomer boven je bed en die nare muggensteken behoren tot het verleden.

Knutten klamboe
Wist je dat je ook in koude gebieden wel eens een klamboe nodig hebt? In Scandinavië, Schotland en Canada komen Knutjes voor. Dit zijn zeer kleine steekvliegjes van amper 3 millimeter groot. De kleinste soort meet zelfs maar 1 millimeter! Een gewone klamboe beschermt niet tegen knutten aangezien het gaas niet fijn genoeg is. Kies daarom voor een speciale knutten klamboe. Het gaas is extra fijn geweven waardoor zelfs de kleinste knut niet onder het net kan komen.

Waar moet ik op letten bij mijn keuze voor een klamboe?
Als je een klamboe kiest, is het belangrijk dat je je goed bedenkt waar en wanneer je hem gaat gebruiken. Kies op basis daarvan één van bovenstaande opties. Daarna moet je jezelf afvragen welke afmeting de klamboe moet hebben. Ga je er alleen onder slapen? Ga dan voor een eenpersoons klamboe zoals deze van Travelsafe. Heb je een klamboe voor een tweepersoonsbed nodig? Dan is deze klamboe een prima optie. Het is belangrijk dat de klamboe sluitend om het bed hangt en dat deze niet te krap is. Niets is zo vervelend als een benauwd gevoel terwijl je in bed ligt.

Nadat je besloten hebt voor welk type klamboe je gaat en hoe groot deze moet zijn, moet je nog beslissen welke vorm je wilt. Er zijn belvormige/piramidevormige klamboes en box klamboes. De belvormige/piramidevormige klamboes lopen taps toe en bevestig je met een haak in het midden aan het plafond. Box klamboes bevestig je op meerdere punten aan het plafond. Het grote voordeel hiervan is dat deze minder benauwd aanvoelen.

Als laatste optie bestaat er ook nog een zogenaamde pop-up klamboe. Deze is heel compact en hoeft nergens aan bevestigd te worden. Ideaal als je in de buitenlucht slaapt!

Bekijk ons volledige assortiment klamboes en zorg dat je op reis met een gerust hart kan gaan slapen.
Jenny Vrins