Normaal gesproken zijn we druk bezig met het boeken van vakanties, kopen van reisartikelen en andere voorbereidingen. Helaas is dat nu niet van toepassing, maar hebben we wel tijd om onze bucket lists bij te werken en te dromen over heel wat prachtige bestemmingen.

Daarom hebben wij een top 5 gemaakt van bestemmingen waar jij na deze gekke tijd sowieso naartoe wil gaan! 

1. Hawaii

Hawaii mag niet ontbreken op dit lijstje. Hawaii behoord tot de Verenigde Staten en bestaat uit vele eilanden. Er is hier werkelijk van alles te doen. Van een lekkere luie all inclusive vakantie tot een actieve surf vakantie. De beste tijd om naar Hawaii te reizen is tussen april en november, in deze periode valt het minste regen. Al zijn daarnaast de wintermaanden ook nog relatief goede maanden. Het hele jaar zijn de temperaturen ongeveer tussen de 25 en 32 graden.

 

2. Bora Bora

Bora Bora behoort tot Frans-Polynesië en licht in de stille oceaan. Het eiland bestaat onder meer uit een uitgedoofde vulkaan van zo’n 727 meter hoog. Hier kun je hiken met een gids. Wil je de vulkaan liever bekijken zonder je enorm in te spannen? Dan kun je een jeeptour boeken. Daarnaast is Bora Bora ook een geschikte bestemming om te gaan snorkelen of lekker op het strand te liggen met een cocktail. Het is net zoals de rest van dit lijstje, echt een bestemming waar je tot rust komt en je tegelijkertijd genoeg te doen hebt. De beste tijd om naar Bora Bora te reizen is tussen mei en en oktober. Ook hier zijn de temperaturen dan tussen den 25 en 30 graden.

 

3. Fiji

Fiji bestaat uit honderden eilanden, die allemaal even mooi zijn. Je vind er prachtige witte stranden, fantastische mogelijkheden om te snorkelen en helderblauw water. De beste tijd om naar Fiji te reizen is tussen mei en oktober. De temperaturen liggen dan rond de 25 graden.

 

4. Mauritius

Mauritius is een eilandstaat in de Indische Oceaan met een gelijknamig hoofdeiland en andere kleine eilanden. Ook hier kan je prachtig snorkelen. Daarnaast is een tripje naar de Chamarel-watervallen en de zevenkleurige heuvels een echte aanrader! De beste tijd om naar Mauritius te reizen is in de maanden september tot en met december.

 

5. De Malediven

De Malediven liggen in de Indische Oceaan en deze eilanden zijn perfect voor een strandvakantie. Ook heb je hier de beroemde bungalows in zee. Het is een geschikte bestemming om te duiken en snorkelen en daarnaast tot rust te komen. De beste tijd om naar De Malediven te reizen is van december tot en met april.

 

Jenny Vrins